nieuws

No cure, no pay-incasso voor adviesabonnementen

Branche

Incassobureau InKassu uit Oldenzaal gaat vanaf begin november op no cure, no pay-basis incassodiensten aanbieden aan financieel dienstverleners in Overijssel. Het bureau richt zich speciaal op verzekerings-, hypotheek- en pensioenadviseurs die door het provisieverbod moeten overstappen op adviesabonnementen of andere vormen van directe vergoeding door de consument.

No cure, no pay-incasso voor adviesabonnementen

InKassu is een initiatief van Anthony Teeuwen, voorheen als account- en salesmanager actief bij onder meer TAF, Sparck Hypotheken en Falcon. Het bedrijf gaat financieel dienstverleners helpen bij het incasseren van openstaande nota’s voor advies- en abonnementsvergoedingen waarvan de betalingstermijn is verstreken. Tussenpersonen kunnen de actuele status van het dossier bijhouden op een afgeschermd gedeelte van de site van InKassu die op 5 november ‘live’ gaat. Volgens Teeuwen is een tijdige incassoprocecdure noodzakelijk nu tussenpersonen worden gedwongen richting een vorm van directe beloning. “Het mag natuurlijk nooit zo zijn dat een bedrijf in de problemen komt omdat de debiteur niet of niet op tijd betaalt.” Hij houdt zijn dienstenpakket bewust zo klein mogelijk. “Op dit moment zijn er een aantal bedrijven die allerlei diensten aanbieden in de vorm van factoring, debiteurenbeheer en hulp bij de overgang naar een andere beloningsmethodiek. Wij willen geen  uitgebreid pakket aanbieden waar de tussenpersoon veel voor moet betalen. Uiteindelijk gaat het erom dat de verzekerde zijn factuur gaat betalen.”

Reageer op dit artikel