nieuws

Nederlander ziet verzekering via energiebedrijf wel zitten

Branche

Als energiebedrijven ook gaan bemiddelen in verzekeringen staat een ruime meerderheid van de consumenten (71%) hier in meer of mindere mate voor open. Dit blijkt uit een klein onderzoek van Bengrip, een internationaal adviesbureau voor verzekeraars, brokers en financiële dienstverleners.

Nederlander ziet verzekering via energiebedrijf wel zitten

Bengrip ondervroeg 66 deelnemers uitgebreid naar hun kanaalvoorkeur bij het afsluiten van verzekeraars. Daarbij werd een scenario geschetst waarbij consumenten ook bij hun energiebedrijf terecht zouden kunnen voor een particuliere verzekering. Het energiebedrijf maakt dan een op maat gemaakte aanbieding op basis van de informatie uit het klantenbestand en ander publieke informatie. Van de deelnemers zegt 42% zo’n aanbod sowieso te zullen bestuderen en 27% doet dit als het energiebedrijf een scherpe premie biedt.
Volgens Bengrip hoeft het niet bij theorie te blijven. “Samen met Engeland, Denemarken en Finland maken we opvallend veel gebruik van nieuwe kanalen voor de aankoop van verzekeringen”, aldus directeur Joop Korver. “Denk maar aan alles op internet, de ANWB en de Hema. Met de huidige technologie kan alle informatie worden samengebracht voor een maatwerkverzekering. En juist een energiebedrijf kan dit efficiënt aanbieden.”

Reageer op dit artikel