nieuws

Groningers lanceren ‘Marktplaats’ voor verzekeringen

Branche

Onder de naam VerzekeringVeilen.nl is sinds kort een platform in de lucht waarop consumenten gratis hun bestaande verzekeringen kunnen aanbieden. Vervolgens hebben verzekeraars de mogelijkheid om hier een scherper aanbod tegenover te zetten. Onder meer Aegon, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden maken al gebruik van van het platform.

Groningers lanceren ‘Marktplaats’ voor verzekeringen

De website, een initiatief van de Groningse financiële dienstverlener Dick Boersema, werkt globaal hetzelfde als de particuliere veilingsite Marktplaats, maar dan met verzekeringen. “De consument plaatst gratis, anoniem en vrijblijvend zijn lopende reis-, inboedel-, opstal- of autoverzekering op de website. Verzekeringveilen legt deze automatisch bij andere verzekeraars. De maatschappijen hebben de mogelijkheid om tegenover de bestaande polis een betere of goedkopere verzekering neer te zetten. De consument accepteert of negeert vervolgens de bieding.
“Waar de NMa de consument tot meer actie aanspoort, zet dit nieuwe platform juist de verzekeraars aan werk”, aldus de veilingsite. “Een benadering die het Nederlandse verzekeringslandschap wel eens volledig op z’n kop zou kunnen zetten. Was het altijd de consument die op zoek moest naar de beste en meest voordelige dekking; vanaf nu zijn het de verzekeraars die aan de slag moeten.” Het voordeel voor verzekeraars schuilt volgens het platform in de toegang tot potentiële klanten en de mogelijkheid om prijzen en proposities te testen. Wordt een aanbieding van de verzekeraar geaccepteerd, dan ontvangt het platform een vergoeding van de aanbieder in de vorm van een vast bedrag of provisie. “Verzekeraars kunnen de consument echter op dermate efficiënte wijze aanbiedingen doen, dat laatstgenoemde toch altijd verzekerd is van de laagst mogelijke prijs.” Het platform wordt de komende maanden ook geschikt gemaakt voor zorgverzekeringen.

Reageer op dit artikel