nieuws

Cinjee

Branche

Cinjee “Ik doe dingen die de rest niet snapt

Cinjee

” Met die inmiddels legendarische woorden sprak pater familias Mees Cinjee Sr. eind 2009 tegen AM over de onstuimige groei van familiebedrijf Cinjee Advies. In eerste decennium van de nieuwe eeuw het bedrijf nam het bedrijf maar liefst 260 assurantieportefeuilles over. Op afbetaling, maar wel met goudgerande rendementen in het vooruitzicht. Bovendien waren de portefeuilles verpand, een zekerder belegging kon je – ook als particuliere investeerder in het Sliedrechtse familiebedrijf – niet wensen. Nog geen jaar later blaast verzekeraar ASR het sprookje uit door de volmacht voor Cinjee in te trekken, waarop het kaartenhuis langzaam maar zeker instort. In juli 2011 spreekt de rechtbank het faillissement over Cinjee Advies uit, maar daarmee is het dossier allerminst gesloten. Meer lezen

Reageer op dit artikel