nieuws

Welshe semi-profs vallen door de mand met nepongevallen

Archief 1751

Welshe semi-profs vallen door de mand met nepongevallen

Een groep van 15 oplichters, waaronder een aantal semi-professionele voetballers uit Wales, is de door Britse verzekeraar RSA betrapt bij een poging om door middel van 31 in scene gezetten ongevallen een schadevergoeding los te peuteren bij de verzekeraars.  Een rechter heeft de claims afgewezen als “fundamenteel oneerlijk”. De claimanten wacht nu in plaats van een schadevergoeding van in totaal 600.000 Britse pond mogelijk een rekening van ruim 110.000 Britse pond voor de juridische kosten die RSA moest maken.

De vermeende auto-ongelukken vonden in september 2013 binnen een tijdsbestek van 9 dagen plaats in en om Cardiff. De claimanten zeiden steevast het slachtoffer te zijn geworden van roekeloze medeweggebruikers die verzuimd hadden voorrang te geven. Bij een nader onderzoek stuitte RSA op een aantal opvallende overeenkomsten tussen de claims. De verzekerden bleken elkaar allemaal te kennen via social media en hadden in sommige gevallen ook als semi-professional gevoetbald voor dezelfde ploegen in het zuiden van Wales. Ook de volgens de voetballers verantwoordelijke medeweggebruikers leken ‘verrassend’ veel op elkaar. Het ging altijd om ongeschoolde mannen met een Oost-Europese naam die in een oude auto met een beperkte waarde reden. Nadien bleken deze mannen niet te wonen op het adres dat de polis van de tegenpartij aangaf.

Airbag handmatig geactiveerd
De onterechte claimanten maakten bovendien allemaal gebruik van dezelfde schadebehandelaar waarvan de eigenaar, naar tijdens het onderzoek door RSA bleek, in hetzelfde team had gespeeld als een van hen. De experts fabriceerden steevast bewijst dat de claimanten daadwerkelijk het slachtoffer waren van een verkeersongeval maar maakten daarbij ook altijd dezelfde fouten, waaronder het verzuimen te melden van de voor het ongeval reeds bestaande schade aan het voertuig. RSA haalde al snel boven water dat de impact van de vermeende ongelukken niet overeenkwam met de opgegeven schade. Zo bleek in enkele gevallen de airbag handmatig te zijn geactiveerd of juist helemaal niet te zijn uitgevouwen waar dit bij de opgegeven omstandigheden wel zou moeten zijn gebeurd.

Reageer op dit artikel