nieuws

Pensioenfonds Zorg en Welzijn stuurt verkeerde UPO’s

Archief 2395

Pensioenfonds Zorg en Welzijn stuurt verkeerde UPO’s

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft vorig jaar geblunderd met het versturen van uniforme pensioenoverzichten (UPO’s). Honderdduizenden deelnemers kregen een verkeerd overzicht in de bus. In het eigen jaarverslag rept het fonds van “een zwaar incident” dat is gemeld aan de AFM.

PFZW telt ruim 2,5 miljoen actieve en gewezen deelnemers. Gedurende een kwartaal is aan honderdduizenden van hen foutieve informatie verstrekt. De afwijkingen zijn echter niet omvangrijk, zo tekent het FD op uit de mond van een woordvoerder: “Het zijn hele kleine bedragen. Het gaat om een afwijking van het te bereiken pensioen die varieert van € 0,13 tot € 5,02 op jaarbasis.” Dat er toch sprake is van een zwaar incident, komt volgens de woordvoerder omdat de fout een groot reputatierisico voor PFZW met zich meebrengt.
Volgens het FD gaat het om een fout bij een update van het systeem van uitvoeringsorganisatie PGGM. In totaal betreft het 600.000 UPO’s die tussen eind maart en eind juni zijn verstuurd. De melding bij de AFM heeft niet geleid tot een onderzoek of boete.

Reageer op dit artikel