nieuws

Meetingpoint lanceert iAOV-vergelijker

Archief 1014

Meetingpoint lanceert iAOV-vergelijker

Meetingpoint heeft vanaf vandaag ook een iAOV-vergelijker beschikbaar voor het aangesloten intermediair. Hiermee kunnen adviseurs premies en productvoorwaarden vergelijken en tegelijkertijd werken aan een compleet adviesdossier. Vooralsnog worden 6 aanbieders via de vergelijker ontsloten: Movir, Amersfoortse, Delta Lloyd, Avéro, Interpolis en van de zomer ook Generali.

 
Volgens Reinier van der Heijden, directeur Meetingpoint, is de markt van individuele AOV-producten weliswaar in beweging maar bleef het adviestraject tot nu toe arbeidsintensief en kostbaar. “Essentieel onderdeel in de iAOV-vergelijker is het behoud van gegevens; eenmaal ingevuld in het digitale klantprofiel blijven ze behouden en kunnen worden hergebruikt. Dat maakt het proces makkelijker én goedkoper.”

Wettelijke eisen
Het inventarisatiemodel van Adfiz, dat gebaseerd is op de wettelijke eisen voor passend AOV-advies, diende als basis voor het digitale inventarisatieformulier in de iAOV-vergelijker. “Met een volledig klantprofiel is de financieel adviseur beter in staat maatwerk AOV-advies te geven volgens de eisen van AFM”, aldus Van der Heijden.

Reageer op dit artikel