nieuws

De Mol heeft aandelen in Delta Lloyd

Archief

De Mol heeft aandelen in Delta Lloyd

Mediamagnaat John de Mol heeft een belang van 3,02% genomen in Delta Lloyd. Hij heeft het aandelenbelang woensdag bij de AFM gemeld, aldus het Financieele Dagblad.

Delta Lloyd wil via een claimemissie een miljard gaan ophalen bij aandeelhouders om te kunnen voldoen aan de Solvency II-richtlijnen. De solvabiliteit van het concern staat al een tijdje onder druk. De claimemissie – waarmee bestaande aandeelhouders met korting aandelen kunnen bijkopen – is naar verluidt niet naar de zin van een aantal grootaandeelhouders. Op 16 maart is er een bijzondere aandeelhoudersvergadering waarop wordt gestemd over het plan.
De Mol bleek vorig jaar al aandelen te hebben in PostNL en TomTom.

Reageer op dit artikel