nieuws

Adviseur niet in trek bij nerd

Archief

Adviseur niet in trek bij nerd

De nerd, over het algemeen getypeerd als een wat minder sociaal handige teruggetrokken jongere, heeft niet veel op met financieel adviseurs, zo blijkt uit onderzoek van De Amersfoortse en adviessite Yezzer.nl. Zij concluderen bovendien dat het stereotype beeld van de nerd niet meer klopt.

Bijna driekwart sluit financiële producten het liefst online af en de helft wil best iets meer betalen voor een flexibeler product. Voor twee op de drie nerds zijn snelheid en gemak het belangrijkste bij de keuze voor een financieel product. “De meeste nerds (74%) laten zich niet de les lezen als het gaat om financieel advies en zetten hun eigen intelligentie in om het beste product te kiezen. Slechts 15% van de nerds doet net zo lief zelf research als dat zij de productkeuze aan een financieel adviseur over laten. Een op de tien (10%) vertrouwt bij dit soort zaken bij voorkeur op de adviseur.”

Uiterlijk belangrijk
Voor het onderzoek werden 374 personen ondervraagd die zichzelf een nerd noemen. “De nerd van vandaag is niet meer de sociaal gehandicapte, onverzorgde, sneue eenling die zich in zijn vrije tijd terugtrekt op zijn zolderkamer om er in zijn eentje te gaan zitten gamen. Nerds zorgen juist goed voor zichzelf, ze vinden uiterlijk belangrijk en ook de liefde is voor hen niet vreemd”, aldus De Amersfoortse. Bijna de helft van de ondervraagden (46%) vindt de buitenkant net zo belangrijk als de intelligentie van een potentiële partner. Een kwart heeft een voorkeur voor een hoogintelligente partner, maar een even grote groep selecteert zijn geliefde op uiterlijk. De helft van de nerds vindt het belangrijk om er verzorgd uit te zien en maakt daar tijd voor vrij. “Niettemin zijn er ook nerds met andere prioriteiten: een kwart van de nerds (24%) probeert de tijdsbesteding aan het uiterlijk zoveel mogelijk te beperken.” De helft van de deelnemers aan het onderzoek heeft een sociaal leven dat voornamelijk uit offline ontmoetingen bestaat. “Bij slechts 1 op de 7 nerds (15%) speelt het sociale leven zich hoofdzakelijk online af.”

Gelukkig blijken er ook nog vooroordelen te kloppen: “Nerds lopen voorop als het gaat om nieuwe technologie en gadgets. Zij oriënteren zich vaak als eerste op de digitale toekomst en omarmen nieuwe ontwikkelingen. Bovendien zijn nerds vaak hoger opgeleid en ondernemend. Zo’n 13% van de nerds zzp’er, tegenover 8% van de rest van de beroepsbevolking.” Bijna driekwart van de nerds houdt van Star Wars.

Reageer op dit artikel