nieuws

am:vrouwen in de verzekeringsbranche

Archief

am:vrouwen in de verzekeringsbranche

am: organiseert op 8 maart aanstaande bij Delta Lloyd in Amsterdam de derde editie van het am:vrouwen event. Daar presenteert am: de lijst van de machtigste vrouwen in verzekeringen: de am:top 50 powervrouwen. En vertellen deskundigen hoe het verder moet met het vergroten van het vrouwelijke aandeel in de top van de verzekeringswereld. 

Discussies over het vergroten van de diversiteit in de verzekeringssector houden de gemoederen al enige tijd bezig. Hoe krijg je vrouwen in de top? Een quotum? Of moeten we wat anders doen? Op 8 maart gaat het daarover.

Dat er wel degelijk vrouwen in de top van de verzekeringswereld zijn laten we zien met de am:top50. Vorig jaar stond Ingrid de Graaf, RvB-lid van Delta Lloyd, op één. Zij zal tijdens het event een verhaal houden over haar carrière en hoe vrouwen de top bereiken.

Symptoombestrijding
Marja Wagenaar (foto), consultant, bestuurder, politicoloog en voormalig politicus, houdt ook een verhaal. Zij vindt een topvrouwenquotum symptoombestrijding.

Overdosis
Wagenaar vindt als coach van vrouwelijk talent dat de carrièrevrouwen vooral zichzelf in de weg zitten met een overdosis aan perfectionisme en aversie tegen zelfpromotie. “Daarmee ontzeggen ze zichzelf de toegang tot de informele circuits die zo belangrijk zijn in de besluitvorming op het hoogste niveau”, zegt ze.

Haar boek Het Leiderschapsboek voor Vrouwen krijgen de bezoekers van het event mee naar huis.

Naast een panel is er ook een bijdrage van headhunter Olivier Kist (The Executive Network) die laat zien hoe bedrijven zoeken en wat zij willen.

Meer informatie over het event staat hier.

Reageer op dit artikel