nieuws

Premievolume verzekeringen stijgt wereldwijd naar $ 4,7 biljoen

Archief

Premievolume verzekeringen stijgt wereldwijd naar $ 4,7 biljoen

Wereldwijd is het volume aan verzekeringspremies met 3,7% toegenomen tot $ 4,7 biljoen (bln) in 2014. Het premievolume schadeverzekeringen steeg met 2,9% naar $ 2,12 bln en het premievolume levensverzekeringen kwam uit op $ 2,6 bln. Dit stelt Swiss Re in een Sigma studie.

De groei in het premievolume schadeverzekeringen zou gedreven zijn door de groei in de geavanceerde markten. Daar nam de groei met 1,8% toe tot $ 1,7 bln in 2014 in vergelijking met 2013. Zo steeg alleen al in Noord-Amerika het premievolume schadeverzekeringen met 2,6% naar $ 725 mln. De totale groei bedroeg 8% in de opkomende markten, zo schrijft de studie. Vooral de groei in China was hier debet aan. Daar steeg het premievolume met 17,4%.

Reageer op dit artikel