nieuws

Meer compensatie voor gedupeerden aandelenlease-affaire

Archief

Meer compensatie voor gedupeerden aandelenlease-affaire

De Hoge Raad biedt gedupeerden met een aandelenleaseproduct uitzicht op meer compensatie. Dit stelt belangenbehartiger Leaseproces, dat al ruim tien jaar procedeert tegen aanbieder Dexia.

Op 1 mei 2015 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan die belangrijk lijkt voor aandelenlease-gedupeerden. De Hoge Raad bepaalde dat de wettelijke rente vergoed dient te worden vanaf de datum waarop de inleg is betaald. Dat deze datum belangrijk is, blijkt uit het feit dat de schadevergoeding hierdoor tot wel 50% hoger kan worden, zo laat Leaseproces weten.

Eerdere uitspraken van het gerechtshof Amsterdam, dat altijd oordeelde dat de wettelijke rente vanaf het einde van het aandelenleasecontract moest worden berekend, zijn hiermee teruggedraaid.

De uitspraak van de Hoge Raad geldt naar schatting voor circa 20 tot 30 duizend aandelenlease-gedupeerden waarvan de claim nog altijd niet is afgehandeld, meldt de belangenorganisatie in een persbericht.

Leaseproces procedeert al ruim 10 jaar tegen Dexia Bank en Aegon. Leaseproces: “De uitspraak betekent dat deze partijen hun schadereserves fors moeten verhogen”.

Leaseproces denkt dat met deze uitspraak de aandelenlease-affaire “na een lange strijd op een positieve afronding afstevent”.

Reageer op dit artikel