nieuws

Risicomanagement speerpunt voor intermediair

Archief

Risicomanagement speerpunt voor intermediair

Het intermediair wil zich in de toekomst meer gaan richten op advisering over bedrijfscontinuïteit en risicomanagement, zo blijkt uit een onderzoek dat serviceprovider VKG heeft uitgevoerd met het Nederlands Bureau voor Bedrijfscontinuïteit (NBBC).

Van de bij VKG aangesloten intermediairbedrijven wil 60% zich meer gaan richten op de thema’s bedrijfscontinuïteit en risicomanagement. “En dat geldt ook voor de wat kleinere kantoren met maximaal 5 medewerkers.” Uit het onderzoek blijkt ook dat kantoren die ondernemers in de toekomst willen adviseren over bedrijfscontinuïteit en risicomanagement, deze onderwerpen voor hun eigen advieskantoor nog te weinig in kaart hebben gebracht. “Zij brengen relatief minder vaak periodiek de risico’s die een bedreiging vormen voor de continuïteit van de eigen organisatie in beeld. Zij hebben relatief minder vaak maatregelen genomen om de bedrijfsvoering na een calamiteit te kunnen voortzetten. Ook hebben deze kantoren de risico’s die een bedreiging vormen voor de liquiditeit van de eigen organisatie minder goed in beeld.”
De bevindingen van het onderzoek worden gepresenteerd op de VKG On Stage dagen op 14, 16 en 21 april. Inschrijven kan via www.vkgonstage.nl.

Reageer op dit artikel