nieuws

Legal&General behaalt goede resultaten over 2014

Archief

Legal&General behaalt goede resultaten over 2014

Legal & General heeft in 2014 een resultaat van 84,5 miljoen euro voor belasting geboekt. En is daarmee erg tevreden. Al is de winstontwikkeling sterk afhankelijk van renteschommelingen. Geschoond voor deze schommelingen zou de winst 30 miljoen euro bedragen.

Legal&General spreekt van ‘een extreem moeilijke markt’ waarin opnieuw de totale nieuwe landelijke productie van levensverzekeringen daalde. Maar Legal&General zag zijn omzet van nieuwe levensverzekeringen met 8,4% stijgen.

Collectief pensioen
Legal & General heeft in 2014 ook een forse groei bereikt op het gebied van collectief pensioen. Verdere groei van deze specifieke activiteit behoort tot een van de speerpunten in het beleid van Legal & General in Nederland, zo laat men weten.

De solvabiliteit is ook in orde. Eind 2014 bedroeg deze 283%. Onder Solvency II bedraagt de solvabiliteit zelfs 330%.

Herwaardering van beleggen
Legal & General is gespecialiseerd in beleggingsverzekeringen. Algemeen directeur Legal & General Arno Dolders: “In de afgelopen jaren was het algemene gevoel over beleggen negatief. Elk pensioenfonds kan echter de pensioentoezeggingen op langere termijn alleen maar realiseren door te beleggen. Elke Nederlander die pensioen opbouwt, belegt daarmee indirect al.”

Dolders vervolgt: “De versobering van de verzorgingsstaat maakt het noodzakelijk dat individuele consumenten zelf meer financiële reserves voor de lange termijn moeten opbouwen. De aanhoudende lage rente leidt daarbij tot een maatschappelijke herwaardering voor het onderwerp beleggen.”

“Consumenten realiseren zich meer en meer dat zij alleen de noodzakelijke financiële reserves op langere termijn kunnen opbouwen wanneer ook beleggen onderdeel uitmaakt van hun vermogensopbouw”, aldus de algemeen directeur van L&G Nederland.

Vertrouwen voor 2015
De markt van levensverzekeringen zal ook in 2015 onder druk staan, aldus Dolders. “De concurrentie is hevig en de premies staan daardoor voortdurend onder druk. In de volle breedte vinden in de branche op dit moment mede daardoor kostenreducties plaats. Legal & General zegt daarbij het voordeel te hebben dat het al werkt ‘met sterk gestroomlijnde werkprocessen die steeds verder gedigitaliseerd worden.”

Het grootste voordeel ziet Dolders echter in het feit dat hij exclusief werkt met onafhankelijk financieel adviseurs. “Ik ben ervan overtuigd”, zegt Dolders, “dat voor ons type financiële producten en voor onze doelgroep consumenten de samenwerking met onafhankelijk en deskundig financieel adviseurs blijven zoeken. Voor de klant leidt dat tot een kwalitatief betere propositie dan wanneer wij onze producten rechtstreeks aan de klant zouden gaan leveren. Het is bovendien in onze beleving een mythe om te denken dat directe tekening goedkoper is dan de eigen producten via onafhankelijk financieel adviseurs aan consumenten ter beschikking te stellen.”

Legal & General is onderdeel van het in Groot Brittannië gevestigde Legal & General Group PLC. Over 2014 behaalde het concern voor belasting een winst van 1,6 miljard euro.

Reageer op dit artikel