nieuws

Dela stopt met volmachten

Archief

Dela stopt eind dit jaar met de distributie van verzekeringen via volmachten. De grootste uitvaartverzekeraar van ons land beëindigt dan de samenwerking met de negen volmachtkantoren waarmee wordt samengewerkt. Monuta blijft daarmee over als de enige uitvaartverzekeraar die nog volmachten heeft uitstaan.

Dela stopt met volmachten

“Coöperatie Dela werkt samen met ruim 2.500 onafhankelijke bemiddelaars die de optimale verkrijgbaarheid van onze verzekeringen waarborgen. Daarnaast besteden wij diverse werkzaamheden ook uit aan gevolmachtigden. We zagen echter door meerdere redenen de kosten van uitbesteding in het volmachtkanaal toenemen waardoor het niet meer kostenefficiënt bleek”, zo luidt de verklaring van woordvoerder Romain Groenen. “Daarom beëindigen wij in 2015 de samenwerking met onze negen volmachtrelaties. In januari van dit jaar hebben wij hen hierover geïnformeerd en in onderling overleg zullen wij bestaande volmachtportefeuilles in de loop van 2015 gefaseerd provinciaal overvoeren.” Acura, Axi-Plan, BSB, Heinenoord, Intrasurance, OJG, Summa, VCN en VKG zijn de huidige volmachtkantoren waarmee Dela samenwerkt.

Alleen nog Monuta
Eerder trokken Ardanta (2013) en Yarden (2014) al de stekker uit het volmachtkanaal. Bij Monuta is dat niet aan de orde, zegt manager Intermediaire distributie Ruud van der Wal. “Dat heeft alles te maken met onze positie. Wij waren al veruit de grootste partij in dit kanaal, met 80 uitstaande volmachten.” Monuta ziet de uitvaartpolis als vast onderdeel van het advies. “Een volmacht kan de uitvaartverzekering meenemen in het totaalpakket van schadeverzekeringen, al dan niet onder eigen label.” Verder speelt een rol dat Monuta heeft geïnvesteerd in kwaliteit en efficiency, zegt Van der Wal. “We zijn bijvoorbeeld aangesloten op de VolmachtBeheer Producten Interface. Maar je kunt pas inzetten op kwaliteit als je volume hebt.”

Reageer op dit artikel