nieuws

Arag participeert in nieuw online betaalplatform

Archief

Rechtsbijstandverzekeraar Arag heeft samen met betaalinstelling PostcodeGarant het platform PostcodeGarant.nl opgezet. Daarmee moeten consumenten veiliger online producten aan elkaar kunnen verkopen.

Arag participeert in nieuw online betaalplatform

Volgens beide partners is vorig jaar 3,5% van de Nederlanders slachtoffer geweest van online koop- of verkoopfraude. Met het nieuwe platform moeten fraude en geschillen bij handel tussen consumenten onderling voorkomen worden. “En ontstaat er toch een geschil, dan is de aankopende partij verzekerd van juridisch advies van Arag.” Het platform geeft een overzicht van de transactie aan de hand van productfoto’s, de overeengekomen verkoopprijs, betaling via een derdenrekening en inzage in het verzendproces. Als het geleverde product niet deugdelijk is of niet overeenkomt met de omschrijving, dan krijgt de koper zijn geld terug.
De koper betaalt eenmalig € 2,50 om de betaling van de aan te schaffen spullen via PostcodeGarant te laten lopen. De betaling verloopt dan via een derdengeldrekening. PostcodceGarant betaalt de verkoper na 7 dagen de overeengekomen koopprijs, mits de koper tevreden is.

Reageer op dit artikel