nieuws

Top Delta Lloyd moet bonus inleveren

Archief

Bestuursleden van Delta Lloyd hebben een fors lagere bonus gekregen als gevolg van hun handelen in 2012, toen de verzekeraar, volgens DNB, handelde met voorkennis. De raad van commissarissen heeft de variabele beloning van bestuursleden over 2012 bijgesteld, meldt het FD, dat zich baseert op het vandaag verschenen jaarverslag van de verzekeraar. De korting is verrekend met de bonussen over vorig jaar.

Top Delta Lloyd moet bonus inleveren

Delta Lloyd ligt al een tijd in de clinch met toezichthouder DNB over een zaak uit 2012. Door die zaak krijgt Niek Hoek, de voormalige bestuursvoorzitter, in zijn laatste jaar een variabele beloning van nog maar €45.200, waar dat een jaar eerder nog €164.300 was.

Vorige week werd bekend dat Hoek moest opstappen onder druk van DNB. Ook Emiel Roozen, van wie DNB het vertrek eist vanwege de zaak in 2012, moest inleveren. Zijn bonus gaat ⅔ omlaag naar €33.400. Ook de andere bestuursleden (Paul Medendorp en Onno Verstegen) krijgen voor straf een forse korting op de bonus, meldt het FD.

Disproportioneel
De commissarissen hebben een eigen onderzoek laten verrichten naar de gang van zaken in 2012. “De uitkomst daarvan verschilde weinig van die van DNB als het om feiten en omstandigheden gaat”, staat in het jaarverslag. Maar de commissarissen vinden, zoals eerder al is gemeld, de straf van DNB ‘disproportioneel’. DNB heeft een boete van €22,8 mln opgelegd en eiste het vertrek van bestuursleden onder wie Roozen, die dat heeft geweigerd. Over deze maatregelen loopt nog een rechtszaak.

Reageer op dit artikel