nieuws

Meer winst en schade voor TVM

Archief

TVM heeft vorig jaar een winst geboekt van € 19,4 (17,6) mln. De transportverzekeraar keerde wel een groter bedrag aan schade uit. “Het economisch herstel laat zich in de transportsector nadrukkelijk gelden door de toegenomen schadecijfers.”

Meer winst en schade voor TVM

De schaderatio is in 2014 toegenomen tot 78,9% (78,5%). “Een percentage dat 5 jaar geleden nog bijna 5% (74,1) lager lag als gevolg van de verminderde bedrijvigheid in de logistieke sector.” De verzekeringsactiviteiten leverden een winst op van € 7,4 mln. TVM leed onder het faillissement van dealerbedrijf Koops Furness: dat kostte de maatschappij uit Hoogeveen € 11,2 mln. “We zullen niet meer investeren in een privébedrijf”, aldus bestuursvoorzitter Arjan Bos.
De premieomzet is met 4,3% gegroeid tot € 208 mln. Vooral in België doet TVM het goed, met een premiegroei van 15%. Bos ziet ook in Duitsland en Polen groeimarkten. “In Duitsland blijkt ons preventieconcept erg aan te spreken. Daar willen we komende jaren groeien naar € 25 mln tot € 30 mln premieomzet.”

Reageer op dit artikel