nieuws

Kockelkoren vertrekt bij AFM

Archief

Bestuurslid Theodor Kockelkoren vertrekt per 15 oktober bij toezichthouder AFM. Dat heeft hij de raad van toezicht laten weten. “Na 13 jaar bij de AFM te hebben gewerkt, wil hij zijn loopbaan in de publieke of private sector voortzetten.”

Kockelkoren vertrekt bij AFM

Kockelkoren (46) legt al per 15 april zijn bestuurstaken neer om zich op een nieuwe baan te kunnen oriënteren. De andere bestuursleden nemen zijn dossiers over. Wel blijft Kockelkoren tot half oktober werkzaam voor de AFM. Zo zal hij namens de AFM het voorzitterschap van de G20/OECD Task Force on Financial Consumer Protection en de IOSCO Committee on Emerging Risk voortzetten tot zijn vertrek. “Binnen de AFM zal hij betrokken blijven bij een aantal projecten die de verdere ontwikkeling van de IT-organisatie en de informatievoorziening beogen”, aldus de toezichthouder.

Horizon verleggen
In april 2002 begon Kockelkoren bij de AFM; daarvoor was hij werkzaam bij consultancybedrijf McKinsey. Vanaf 2004 was hij directeur bij de toezichthouder en in februari 2008 werd hij lid van het bestuur. “Na 13 jaar de AFM en haar missie gediend te hebben, is de tijd rijp om mijn horizon te verleggen. Ik wil mogelijkheden onderzoeken in het publieke domein en in de private sector, specifiek bij financiële ondernemingen. Daarom heb ik mijn ontslag aangeboden als bestuurder. Dat geeft mij de ruimte om in de resterende periode van 6 maanden de AFM te dienen en mijzelf te oriënteren op de mogelijkheden daarbuiten”, zegt hij.

Belangrijke aanjager
AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven betreurt het vertrek: “Met het vertrek van Theodor verliezen wij een kundig, professioneel en bevlogen bestuurder. Hij is van grote betekenis geweest voor de AFM en het gedragstoezicht in Nederland. Hij is een belangrijke aanjager geweest voor het veranderingsproces van de financiële sector, dat nog volop gaande is, naar een sector waar het belang van de klant echt centraal staat.” Over de opvolging van Kockelkoren is nog niets bekend. “De raad van toezicht zal ter vervulling van de vacature een voordracht doen aan de minister van Financiën.”

Reageer op dit artikel