nieuws

Pensioenregister uitgebreid met derde pijler

Archief

Het pensioenregister zal op termijn worden uitgebreid met derdepijlervoorzieningen als lijfrentes. Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) gaat die mogelijkheid verkennen, zo heeft ze aan de Tweede Kamer beloofd.

Pensioenregister uitgebreid met derde pijler

Veel Kamerleden hadden gisteren tijdens het debat over pensioencommunicatie de vraag om de derde pijler op te nemen in het register zoals consumenten dat op Mijnpensioenoverzicht.nl kunnen raadplegen. Klijnsma ziet dat wel zitten: “Dat is nog wel een enorme klus, maar ik zal de Kamer daarover nader informeren. Ik vind dat een meerwaarde, voor iedereen, zodat iedereen goed inzicht kan hebben in de gehele oudedagsvoorziening.” De staatssecretaris komt binnen een half jaar met meer informatie. Over het uitbreiden van het pensioenregister is een motie ingediend: de Tweede Kamer moet daar nog wel over stemmen. Dat gebeurt aanstaande dinsdag.
Klijnsma gaat ook kijken naar het terugdringen van het aantal informatiekanalen. Nu zijn er onder meer het UPO, de sites van pensioenuitvoerders en het pensioenregister. Dat moet eenvoudiger, vindt de Kamer.

Reageer op dit artikel