nieuws

Brand New Day mengt zich in strijd om zzp-pensioen

Archief

Brand New Day heeft zijn pensioenrekening voor zzp’ers vernieuwd. Groot pluspunt zijn de lage kosten, zo stelt de aanbieder. “En gemak: rekeninghouders hoeven geen beleggingskeuzes te maken.”

Brand New Day mengt zich in strijd om zzp-pensioen

Op de dag dat nieuwkomer BrightPensioen actief wordt, brengt Brand New Day – zelf vijf jaar geleden opgericht – een vernieuwde (lijfrente)pensioenrekening voor zelfstandigen op de markt. Lage kosten, gemak en flexibiliteit moeten de zzp’er overhalen zijn pensioenvoorziening bij het bedrijf van Kalo Bagijn onder te brengen. De beleggingskosten bedragen 0,25%; daar komen vaste jaarlijkse servicekosten van € 50 bij. De hoogte van de inleg is vrij te bepalen, net als de pensioendatum. Bij de vorige variant van de ZZP Pensioenrekening bedroegen de beheerkosten 0,59% van het vermogen.

Goedkoper
“Sommige zzp’ers zitten helemaal niet te wachten op allerlei beleggingskeuzes voor hun pensioen”, stelt Bagijn. “En vaak zetten ze elk jaar meer apart in een aanvullend pensioen dan werknemers.” Brand New Day is volgens hem voor veel zzp’ers “goedkoper dan de recent aangekondigde pensioeninitiatieven van APG en BrightPensioen”. Door de nieuwe kostenstructuur is het product vooral aantrekkelijk bij grotere pensioenvermogens. “Gegeven de kosten van elke aanbieder, de maximale jaarruimte van € 12.168 per jaar en de fiscale behandeling van de vaste kosten bouwt de zzp’er met de ZZP Pensioenrekening van Brand New Day bij hetzelfde voorbeeldrendement altijd meer vermogen op dan met de rekening van BrightPensioen. Dat komt vooral door de hoge vaste servicekosten van € 210 per jaar van BrightPensioen. En meestal, maar – eerlijk is eerlijk – niet altijd, bouwt de zzp’er bij Brand New Day ook meer vermogen op dan bij APG/ZZP Pensioen.”

Lifecycle
Afhankelijk van leeftijd en gewenste pensioendatum verdeelt Brand New Day de inleg via een lifecycle over aandelen en obligaties. De onderlinge verhouding wordt jaarlijks indien nodig aangepast. De laatste 20 jaar voor de pensioendatum wordt het risico afgebouwd. Er wordt collectief belegd in 5 indexfondsen van Vanguard. Behalve de beleggings- en servicekosten betaalt de klant per storting 0,5% over het te storten bedrag.

Twee doelgroepen
De ZZP Pensioenrekening kan net als de reguliere pensioenrekening door iedereen worden geopend. “De rekeningen zijn gericht op verschillende doelgroepen, zowel qua prijs als qua beleggingsmogelijkheden.” De reguliere pensioenrekening is bedoeld voor klanten die minder grote bedragen willen inleggen en wel zelf meer beleggingskeuzes willen maken. “Wij zijn de enige aanbieder die met beide rekeningen beide doelgroepen van dienst kan zijn”, claimt Bagijn.

Reageer op dit artikel