nieuws

Scholieren krijgen pensioenles van Zwitserleven

Archief

In het kader van de Pensioen3daagse geeft Zwitserleven in samenwerking met de stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) en PGGM de pensioenworkshop ‘Mañana’ aan scholieren. Het is de tweede keer dat de workshop wordt gegeven.

Scholieren krijgen pensioenles van Zwitserleven

Honderden scholieren krijgen les van de top van de Nederlandse pensioenwereld. Zo zullen Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, en Seada van den Herik, directievoorzitter van Zwitserleven, in het hele land de klaslokalen betreden om les te geven over sparen voor later. “De les is ontwikkeld op basis van onderzoek naar pensioenbeleving onder jongeren tot en met 25 jaar”, schrijft stichting WWJB. “Hieruit bleek dat pensioen weliswaar ver af staat van de belevingswereld van jongeren, maar dat jongeren die nog op school zitten toch graag uitgelegd krijgen hoe het pensioenstelsel in elkaar zit en wat zij zelf moeten regelen. Want ze beseffen dat het noodzakelijk is om te sparen voor pensioen en daarmee te werken aan zekerheid voor later en aan financiële vrijheid om prettig te leven.”

Met de gastles hopen de partijen op een laagdrempelige manier nu al kennis over te brengen over pensioenen, zodat het onderwerp op een latere leeftijd al bekend is. Op die manier kunnen problemen met het pensioen op latere leeftijd voorkomen worden. De workshop wordt vanaf vandaag tot en met donderdag gegeven tijdens de Pensioen3daagse.

Girls just wanna have funds
Nationale-Nederlanden richt zich tijdens de driedaagse niet op scholieren, maar op vrouwen. Daarom organiseert de verzekeraar op dinsdag 28 oktober het event ‘Girls just wanna have funds’. Hier worden vrouwen ‘op inspirerende wijze uitgedaagd na te denken over de toekomst en het bijhorende financiële plaatje’. NN richt zich op deze groep naar aanleiding van onderzoek waaruit blijkt dat 40% van de vrouwen onder de 40 jaar nog niet heeft nagedacht over inkomsten na pensionering. Aan de hand van een ‘walking & talking lunch’ en workshops hoopt NN jonge vrouwen hier bewuster van te maken.

Reageer op dit artikel