nieuws

Cybercrime: voor iedereen een issue

Archief

Cybercrime. Dan denken de meeste mensen aan datacenters en serverruimtes. Maar dat is onterecht, ontdekten de aanwezigen bij een bijeenkomst van Transport en Logistiek Nederland, in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars, EVO en Fenex.

Cybercrime: voor iedereen een issue

Terwijl ze luisteren naar risico’s en oplossingen rond cybercrime wordt er in hun telefoons ingebroken. De boodschap is helder: cybercrime kan iedereen raken en enorm veel schade aanrichten. En die schade is vrijwel nooit gedekt door traditionele verzekeringen.

Cybercrime is een steeds populairder wordende manier van stelen en daarmee een serieus probleem. Onderzoek van de website Hackmaggedon.nl laat zien dat 62% van alle aanvallen op internet cybercrime betreft. We hebben het dan over aanvallen gericht op privépersonen of het bedrijfsleven, in de vorm van wachtwoordhacks of misbruik van mailadressen. “Er is veel meer schade door cyber dan door brand”, aldus Mark Buningh, Cyber Risk Leader van Aon Risk Solutions, waar de bijeenkomst plaatsvindt.

“Vrijwel iedereen heeft een brandverzekering, maar niemand een cyberpolis. Als sector pakken we dit dus op door het aanbieden van verzekeringsoplossingen.”
Wel stellen verzekeraars steeds meer preventievoorwaarden aan het afsluiten van een cyberverzekering. “Zo moet de digitale beveiliging op orde zijn. En er moet gecontroleerd worden met wie er zaken gedaan wordt”, aldus Buningh.

Reageer op dit artikel