nieuws

De Telegraaf: ‘NN treft schikking voor woekerpolis’

Archief

Verzekeraar NationaleNederlanden heeft na een klachtenprocedure bij het Kifid geschikt met een klant voor compensatie van onterecht ingehouden kosten van een beleggingsverzekering. De verzekeraar betaalt € 7000 compensatie, nadat de klacht in eerste instantie was afgewezen, zo blijkt uit de schikking die in handen is van de Telegraaf.

De NN-klant had, volgens de krant, in 1999 een kapitaalverzekering afgesloten op basis van beleggingen, een zogenoemde ’Flexibel Verzekerd Beleggen’-polis. Begin vorig jaar protesteerde de klant tegen ingehouden kosten op het beleggingsproduct.

NN zou zijn klant vooraf onvoldoende hebben geïnformeerd over de ingehouden kosten. De klacht werd in eerste instantie afgewezen door NN, waarop de klant naar het Kifid stapte.

Nu heeft de klant,volgens de krant, alsnog €7000 gekregen van NN.

NN wil vanwege ‘de privacy van de klant’ niet reageren op deze schikking. “Dit is een zaak die medio 2013 al geschikt is”, zegt woordvoerder Bas Kuik van NN. “We doen dat een beperkt aantal keren per jaar”, is verder het enige dat hij kwijt wil.

Reageer op dit artikel