nieuws

Site helpt consumenten bij bepalen of ze schade moeten claimen

Archief

De gedachte is dat het vaak voordeliger is om een kleine autoschade zelf te betalen, zodat de consument de no-claimkorting bij de verzekering niet verliest. De site Deukweg.nl adviseert daarom bij autoschade “gratis en vrijblijvend” over de reparatiekosten.

Site helpt consumenten bij bepalen of ze schade moeten claimen

Bedenker van de site is bedrijfskundige en ondernemer Tom Roetgering (31). Voor het idee achter Deukweg.nl verwijst hij naar de Consumentenbond, die adviseert om kleine schades niet te claimen bij de verzekeraar: “U verliest uw no-claim en de verzekeringspremie kan omhoogschieten. Om te voorkomen dat u meer premie betaalt dan dat u vergoed krijgt, kunt u kleine schades aan de auto beter zelf betalen.”

Verschillen
Het is voor consumenten echter vaak onduidelijk hoeveel het repareren van een deuk of kras kost. Prijzen kunnen per schadehersteller verschillen. Deukweg.nl wil het grootste Nederlandse online en mobiele platform worden op het gebied van schadeherstel. Op dit moment zijn er naar eigen zeggen 350 schadeherstellers door heel Nederland aangesloten bij Deukweg.nl.

Transparanter
Het platform heeft de ambitie om de schadeherstelbranche transparanter te maken. De eigenaar van de auto uploadt via de site of de app foto’s van de schade. Via Deukweg.nl ontvangt de consument binnen 24 uur een vergelijkingsoverzicht van meerdere offertes van FOCWA-gecertificeerde schadeherstellers in de buurt. Roetgering zegt daarmee garant te staan voor een besparing van gemiddeld 30% op de herstelprijs.

Reageer op dit artikel