nieuws

Federatiecongres over kloof tussen politiek en branche

Archief

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 18 september 2014 een congres over de kloof tussen de politiek, brancheorganisaties, toezichthouders en werkvloer.

Federatiecongres over kloof tussen politiek en branche

Aan het congres nemen onder meer het Verbond van Verzekeraars, Adfiz, de Commissie CFD, de AFM en adviseurs van de politiek deel.

Femke de Jong-Struiksma, voorzitter van de Federatie, licht toe. “De sector is de afgelopen jaren overspoeld door een tsunami aan nieuwe wetgeving en maatregelen. Wetgeving en maatregelen waar de sector zich soms totaal niet in herkent of die in de praktijk onuitvoerbaar lijken. Of het nu gaat over vakbekwaamheid, zorgplicht of het provisieverbod. Met dit congres wil de Federatie dan ook op een fundamenteel en dossieroverstijgend niveau in debat over de vraag hoe deze kloof is ontstaan en wat we er als sector aan kunnen doen.”

Het congres wordt geleid door Prof. Mr. Edgar du Perron, die naast hoogleraar civiel recht (financieel recht) en decaan van de rechtenfaculteit van de UvA ook voorzitter van de geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid is.

Download hier het programma

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de federatie.

Reageer op dit artikel