nieuws

Theo Gommer: “Ga toch weg met je pensioen”

Archief

Theo Gommer: “Ga toch weg met je pensioen”

Theo Gommer, managing-partner van de Akkermans & Partners Groep in Tilburg, zegt in zijn Over Geld-column op Telegraaf.nl dat mensen het zat zijn om over pensioenen te praten.

Gommer vindt het overigens terecht dat mensen het pensioenonderwerp zat zijn. “Er wordt zoveel over pensioen geschreven, dat je bijna zou denken dat met pensioen gaan het doel in het leven is. Verder denk ik dat alle ‘technische’ informatie weinig doel treft. Een werknemer wil maar drie dingen weten immers: hoeveel krijg ik, vanaf wanneer en is het genoeg. De rest is ballast. Ok, natuurlijk wil ik ook weten of ik eerder met pensioen kan. Of later. Of kan uitruilen, nabestaandenpensioen omzetten in meer eigen ouderdomspensioen. Maar ook dat resulteert in dezelfde drie vragen.”

Van A naar B
Een auto moet Gommer van A naar B brengen. En zijn pensioen moet het ook gewoon doen. “Dat begint bij makkelijke en ook eerlijke communicatie. En bij keuzes. Als automerk A mij niet bevalt, ga ik naar een ander merk. En als garage C het niet goed doet, dan ben ik ook weg. Dat is de maatschappij nu eenmaal. Bij pensioen kan dat niet. Vind je het gek dat niemand echt geïnteresseerd is? Waarom zou je, als je toch niet kunt kiezen?”

Hij pleit voor meer informatie. “Kortom, laat de professionals hun werk doen en laten we communiceren zoals het hoort: juist, duidelijk, begrijpelijk en tijdig. Dat mondt uit in: hoeveel, vanaf wanneer en is het ‘goed’?”

Reageer op dit artikel