nieuws

Onderzoek naar integriteit NZa

Archief

Een commissie gaat onderzoek doen naar het functioneren van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat schrijft minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.

Onderzoek naar integriteit NZa

Het onderzoek wordt in gang gezet naar aanleiding van een dossier van een klokkenluider, waarover vandaag een publicatie verschijnt in NRC Handelsblad.

Een oud-medewerker van de NZa legde een omvangrijk dossier aan over gebreken in de beveiliging van vertrouwelijke gegevens bij de NZa. De klokkenluider stelt de integriteit van de NZa aan de orde. De man pleegde in januari van dit jaar zelfmoord na een negatieve beoordeling over zijn functioneren.

De minister werd gisteren van het bestaan van het dossier op de hoogte gesteld door de bestuursvoorzitter van de NZa, naar aanleiding van vragen van NRC Handelsblad. De krant stond op het punt te publiceren over de klokkenluider.

De onderzoekscommissie komt onder leiding van Hans Borstlap, lid van de Raad van State. Hij gaat met name de ICT-veiligheid onderzoeken en de vertrouwelijkheid van dossiers. De NZa laat weten mee te zullen werken aan het onderzoek.

Reageer op dit artikel