nieuws

Fairzekering gaat automobilisten belonen, mits hun rijgedrag in orde is

Archief

Fairzekering gaat automobilisten belonen, mits hun rijgedrag in orde is

Fairverzekering gaat met een speciale stekker in de auto rijgedrag monitoren en belonen of straffen. Automobilisten die hun rijgedrag aanpassen en veiliger gaan rijden, kunnen tot 35% van hun verzekeringspremie terugkrijgen.

De techniek is van fairzekering en de verzekering komt van NN. Met een speciale, gepatenteerde stekker, de Chipin, wordt het rijgedrag van de klant gemeten. De klant ontvangt online updates en kan zijn gedrag aanpassen. Op basis van de maandscores wordt de premiekorting bepaald. Bij klanten die permanent onveilig rijgedrag vertonen wordt de verzekering beëindigd.

Deze week is de betaversie van http://www.fairzekering.nl/ geïntroduceerd op de Nederlandse markt door Chipin B.V. De eerste klanten en een testpanel rijden momenteel rond met de techniek aan boord.

De oprichters willen het verzekeringssysteem ook verkopen aan andere autoverzekeraars en wagenparkbeheerders.

Reageer op dit artikel