nieuws

Aegon koning bij onwetende reiziger

Archief

News_zonnebril-strandConsumenten zijn het meest tevreden over de reisverzekeringen van Aegon. Dat blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke platform Reisverzekering.nl. Uit het onderzoek blijkt verder vooral het schrijnend gebrek aan kennis bij de consumenten over hun eigen reisverzekering.

Reisverzekering.nl onderzocht bij 576 verzekerden hoe tevreden zij zijn over hun reisverzekering.
Aegon en de ANWB (Unigarant) bleken constant verwikkeld in een nek aan nek race waarbij Aegon het op punten won op het gebied van prijs, kwaliteit en algemene tevredenheid. Ook won Aegon het op het gebied van de afhandeling van claims en klantenservice

Onwetendheid

Over het algemeen blijken kortlopende reisverzekeringen niet erg populair te zijn, net als annuleringsverzekeringen. 15% van de verzekerden heeft een kortlopende reisverzekering, terwijl 85% een doorlopende reisverzekering heeft. Bijna tweederde (63%) van de verzekerden heeft geen annuleringsverzekering. Verder weten verzekerden erg weinig over de kosten en dekking van hun reisverzekering. Zo weet 64% niet wat hij aan premie voor zijn reisverzekering betaalt en heeft 58% geen idee welke kosten zijn reisverzekering dekt.

Overstappen

Een groot deel van de verzekerden (75%) is nog nooit eerder overgestapt naar een andere reisverzekering. 74% geeft aan in de toekomst ook niet van plan te zijn om over te stappen van reisverzekering. Toch blijken verzekerden gevoelig voor lokkertjes te zijn: 56 % geeft aan eerder te zullen overstappen van reisverzekering als hij een cadeau krijgt, bijvoorbeeld een smartphone, tablet of geldbedrag.

Premieverschillen blijken voor 20% van de verzekerden geen reden te zijn om over te stappen. Voor 4% van de verzekerden is een premieverschil van minder dan € 5  per jaar al voldoende om een andere reisverzekering te kiezen. 13% geeft aan te willen overstappen wanneer er een premieverschil van € 5 tot € 10 per jaar is. Wanneer er € 10 tot € 20 bespaard kan worden, overweegt 29% van de verzekerden om over te stappen. 34% van de verzekerden stapt pas over wanneer de premie meer dan € 20 per jaar goedkoper is.

Reageer op dit artikel