nieuws

Banken kunnen zelfstandige eerder hypotheek geven

Archief

Banken zullen soepeler omgaan met het verstrekken van hypotheken aan zelfstandigen, flexwerkers en pas afgestudeerden met een perspectief op een stijgend inkomen. Dit meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Banken kunnen zelfstandige eerder hypotheek geven

De krant meldt op basis van ‘bronnen op de woningmarkt’ dat de AFM banken hiervoor meer ruimte gaat geven. De Vereniging Eigen Huis zegt het toe te juichen als banken zich soepeler opstellen. “We zien de laatste maanden al een voorzichtige verandering”, zegt een woordvoerder. “Banken kijken meer naar de persoonlijke situatie dan naar de regeltjes van de AFM.”
(FD, pag. 1)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Pensioensector verwerpt kritiek op kosteninzicht vermogensbeheer
(FD, pag. 3)
Curator Ruwaard klaagt verzekeraar aan wegens schade medische missers
(FD, pag. 4)
‘Woningmarkt op weg naar nieuw evenwicht’
(FD, pag. 5)
Traditionele verzekeraars komen in de knel
(FD, pag. 10)
 
 

Reageer op dit artikel