nieuws

Top SNS moet loon terugstorten

Archief

Het ministerie van Financiën heeft dit voorjaar geëist dat SNS Reaal het salaris terugvordert bij de vertrokken SNS-topman Ronald Latenstein. De bank-verzekeraar had aan Latenstein een half jaarsalaris, , oftewel € 250.000 bruto, meegegeven bij zijn vertrek in februari.

Top SNS moet loon terugstorten

SNS Reaal zag er hierna vanaf om de eveneens opgestapte financieel topman Ference Lamp een half jaarsalaris mee te geven.
Dit blijkt uit het boek De Val van SNS Reaal van vijf FD-journalisten, dat dinsdag verschijnt. Pas nadat minister Dijsselbloem in de Tweede Kamer had verklaard dat de opgestapte SNS-top geen cent had meekregen, hoorde het ministerie van Financiën van de uitkering.
Het ministerie, sinds 1 februari eigenaar van SNS Reaal, leefde op dat moment in de veronderstelling dat met het bedrijf was afgesproken dat de opgestapte toplieden niets zouden meekrijgen.
De eis van Financiën, dat een vertrekregeling niet aan de orde kon zijn, veroorzaakte onbegrip bij de commissarissen. Zij stelden dat geen sprake was van een gouden handdruk of vertrekbonus, maar van het naleven van een contractueel overeengekomen opzegtermijn. Ook ontstond discussie over de opzegdatum. De commissarissen haalden opnieuw bakzeil. Zij boden de twee bestuurders aan het maandsalaris uit hun eigen zak te betalen. Latenstein accepteerde, Lamp weigerde vriendelijk.
(FD, pag. 1)

Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:
Zwoegen, vechten en hopen tot het laatste moment bij SNS Reaal
(FD, pag. 2 en 3)
Weer kortingen op pensioen
(FD, pag. 1)
Flexwerkers kunnen straks huizen kopen
(Volkskrant, pag. 21)

Reageer op dit artikel