nieuws

ACM moet vergelijkers zorgpolissen controleren

Archief

Vergelijkingssites voor zorgverzekeringen moeten door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) goed in de gaten worden gehouden. Frank Elion, divisievoorzitter Commercie bij VGZ zegt dat met de introductie van de selectieve polis het aanbod complexer wordt. Voor vergelijkingssites kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

ACM moet vergelijkers zorgpolissen controleren

Dit jaar bieden zorgverzekeraars voor het eerst de selectpolissen aan. Consumenten die hiervoor kiezen kunnen in minder ziekenhuizen terecht dan het geval is met bijvoorbeeld een natura- of restitutiepolis.
Volgens Elion wordt het aanbod steeds verder uitgediept. De consument moet goed op de hoogte worden gebracht van de verschillen tussen de diverse polissen. Zorgverzekeraars, maar ook vergelijkingssites hebben volgens hem daarin een zorgplicht.
Vergelijkingssite zeggen onafhankelijk te zijn maar in werkelijkheid betalen verzekeraars geld om hun polissen te laten zien.
De ACM doet nu nog geen onderzoek naar de sites maar heeft aangegeven dat dit wel zal gaan gebeuren. "We hebben een aantal punten op een lijst staan waaraan we aandacht willen geven. Daar staat ook het overstappen van de consument bij naar een andere zorgverzekering en de drempels die ze daarbij ervaren. De rol van de verzekeringssites wordt daarin meegenomen", aldus de woordvoerster.
(Telegraaf, pag. 15)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Eigen risico voor klanten banken bij cybercrime
(Volkskrant, pag. 2)
Duurzaam rendeert wel
(Volkskrant, pag. 30)
Buikpijn van zorgrisico
(Telegraaf, pag. 1)

Reageer op dit artikel