nieuws

Vergelijkingssites zaaien verwarring rond zorgpolissen

Archief

Vergelijkingssites geven tegenstrijdige adviezen. Consumenten die de goedkoopste of beste zorgverzekering zoeken krijgen bij de drie grootste vergelijkingssites, op basis van dezelfde zoekcriteria elk een andere polis als beste keuze.

Vergelijkingssites zaaien verwarring rond zorgpolissen

Deze tegenstrijdige adviezen maken de keuze voor consumenten moeilijker. Een kwart van de Nederlanders overweegt van zorgverzekeraar te wisselen, van die groep maakt 66 procent gebruik van een vergelijkingssite, aldus onderzoeksbureau Cendirs.
De verschillen zijn niet alleen terug te voeren op de wijze waarop de sites de zoekresultaten presenteren. De vergelijkingssites hebben elk hun eigen contracten met verzekeraars waardoor de tarieven voor de polissen die ze aanbieden ook niet hetzelfde zijn.
(Volkskrant, pag. 5)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Vergelijken loont, als je goed oplet
(Volkskrant, pag. 24 en 25)
Crowdfunding is nuttig maar nooit een alternatief
(Volkskrant, pag. 26 en 27)
Passagier is al verzekerd
(Volkskrant, pag.30 en 31)
Kabinet zet alles op alles om aan kostbare pensioeneisen oppositie tegemoet te komen
(FD, pag. 5)
Ex-jurist SNS wil geld zien
(Telegraaf, pag. 17)
Zorgpremie weer snel hoger
(Telegraaf, pag. 24)
VGZ teruggefloten in dieetzaak
(Telegraaf, pag. 27)
 

Reageer op dit artikel