nieuws

Ouderen vaak oververzekerd

Archief

Bewoners van verpleeghuizen betalen vaak honderden euro’s per jaar te veel aan hun zorgverzekeraar doordat ze zijn oververzekerd. Ook mensen die in een verzorgingshuis wonen, zouden kunnen besparen op hun zorgverzekering, zo meldt de Telegraaf vandaag.

Ouderen vaak oververzekerd

De Consumentenbond signaleert dat ouderen vaak een aanvullende polis afsluiten die veel geld kost en overbodig is. Bewoners in een verpleeghuis hoeven doorgaans geen aanvullende verzekering te hebben omdat ze onder de AWBZ vallen. Dat betekent dat de zorg die ze nodig hebben door het verpleeghuis wordt verstrekt. Voor zorg die in het ziekenhuis wordt gegeven is een gewonde basiszorgverzekering nodig.
Ook voor mensen in een verzorgingstehuis is een aanvullende verzekering niet altijd nodig. Dat hangt af van het zorgzwaartepakket. Hoe zwaarder dat is des te minder aanvullende verzekering is nodig omdat de zorg in de zwaardere gevallen onder de verzorging van het verzorgingshuis valt.
(Telegraaf, pag. 6)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Draghi: lage rente geen drama voor spaarder
(Telegraaf, pag. 25)
Bij pensionering inzetten van pensioengeld voor aflossen hypotheek heeft veel voordelen.
(FD, pag. 10)
Topman Zalm is sceptisch over crowdfunding maar ABN Amro zet initiatief Seeds toch door
(FD, pag. 13)

Reageer op dit artikel