nieuws

Krol ontdook pensioenpremies

Archief

Voorman van ouderenpartij 50Plus en voorvechter van goede pensioenen, Henk Krol, heeft als werkgever van de Gay Krant jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel ontdoken.

Krol ontdook pensioenpremies

Tussen 2004 en 2007 en ook in 2009 heeft Krol geen werkgeversbijdrage betaald voor het pensioen van zijn werknemers. Het geld dat mensen zelf inlegden hield hij achter. De oud-medewerkers hebbben daardoor nu een pensioengat van vier of vijf jaar.
Krol die toen directeur en hoofdredacteur van de Gay Krant was zegt dat hij jaren niet wist van het afdragen van pensioenpremie. Het was volgens hem de taak van een werkneemster die haar werk niet goed heeft gedaan.
Als werkgever hield Krol tussen 2004 en 2007 vele tienduizenden euro achter die bij pensioenverzekeraars Nationale Nederlanden gestort moest worden. Het personeel werd in juli 2007 ingelicht en moest een verklaring ondertekenen waarin men afzag van pensioen over de periode van vier jaar. Maar ook daarna ging het bedrijf in de fout want in 2009 werden de premies weer niet betaald.
Pensioenverzekeraar Nationale Nederlanden erkent dat de werknemers niet zijn ingelicht over het niet betalen van de pensioenpremie. De werkgever is er wel op aangesproken, maar de verplichting om het personeel in te lichten is pas opgenomen in de nieuwe pensioenwet van 2007.
(Volkskrant, pag. 1)
 

Reageer op dit artikel