nieuws

In de kernwapenindustrie wordt volop geïnvesteerd

Archief

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen hebben wereldwijd voor 232 miljard euro geïnvesteerd in bedrijven die kernwapens maken, onderhouden en moderniseren. Van alle betrokken financiële instellingen komen er vier uit Nederland. Zij hebben zo’n 1, 7 miljard euro gestoken in bedrijven die actief zijn in de kernwapenindustrie.

In de kernwapenindustrie wordt volop geïnvesteerd

Vredesorganisatie IKV Pax Christi presenteert vandaag in Stockholm een van de grootste internationale onderzoeken naar de financiering van kernwapenproducenten. Vredesorganisaties willen blootleggen welke financiële instellingen investeren in de atoombomindustrie. ‘Ondanks de wereldwijde discussie of kernwapens wel privaat gefinancierd moeten worden, wordt er nog altijd een ongelooflijk groot bedrag geïnvesteerd’, zegt Wilbert van der Zeijden, mede-auteur van het rapport.
(Volkskrant, pag. 15)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Pensioenfonds is steeds minder gaan beleggen in Nederland, maar tij keert
(FD, pag. 14 en 15)
Onderzoek AFM. Verzekeraar is laat met melden einde lijfrente
(FD, pag. 16)
Verzekeraars: Forse groei inbraakclaims
(AD, pag. 22)

Reageer op dit artikel