nieuws

Bonje in de NVM

Archief

Uit interne stukken blijkt dat het bestuur en de directie van makelaarsvereniging NVM harde kritiek hebben gekregen. Volgens regionale afdelingen is er niet genoeg voeling met de leden en mislukt de aansturing van dochterbedrijven.

Bonje in de NVM

De brandbrief van zes kantjes begint met een vraag: "Doen wij als bestuurders en medewerkers van en binnen de NVM ons werk wel goed ten behoeve van de leden?" Afzender is  de afdeling Utrecht van de NVM, de grootste makelaarsvereniging van Nederland met bijna vierduizend leden.
De brief schetst een onthullend beeld over de wijze van besturen en communiceren bij de NVM. Die is volgens de briefschrijver "ronduit slecht". Er is "verdeel en heers politiek" met dochterbedrijven en actieve leden met kwaliteit "haken af". Jacques de Koning, opsteller van deze brief van december vorig jaar, schrijft om deze redenen te willen stoppen als voorzitter van de afdeling Utrecht. Nu, negen maanden later, staat hij nog voor "100 procent" achter de brief. Voor verder commentaar verwijst hij naar de NVM.
(NRC, pag. E1 en E4)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
AFM: banken stelden rentederivaten te mooi voor, mogelijk volgen boetes
(NRC, pag. 2)
Commentaar: Als verzekeren gokken wordt
(NRC, pag. 2)
Aow op 67? In 2113 lachen ze er om
(NRC, pag. 5)
De trend is gezet: komend jaar lagere zorgpremie
(NRC, pag. E2)
Banken minderen hypotheekwinst
(AD, pag. 22)
‘Overwinst op hypotheek daalt’
(Trouw, pag. 17)

Reageer op dit artikel