nieuws

Verzekeringsfraude kost Steven Rijsdijk het leven

Archief

Door te frauderen met een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering zou hij nooit meer hoeven werken, was de gedachte van Steven Rijsdijk. Wat hij niet wist was dat zijn compagnon een complot had beraamd om bij zijn overlijden de uitkering op te strijken.

Verzekeringsfraude kost Steven Rijsdijk het leven

Op 25 februari wordt Steven Rijsdijk gevonden die door extreem geweld om het leven is gebracht. Tijdens het moordonderzoek komt aan het licht dat kort voor zijn dood voor Rijsdijk een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering is afgesloten. Een van de twee verdachten die vastzitten voor de moord zou die verzekering voor Rijsdijk en hemzelf hebben afgesloten.
Onder het mom dat de twee een bedrijf willen opzetten wordt een complot gesmeed om de verzekeringsmaatschappij op te lichten. Rijsdijk denkt na een mishandeling een uitkering te krijgen zodat hij de rest van zijn leven niet meer hoeft te werken. In de polis wordt echter ook opgenomen dat zijn toekomstige compagnon de begunstiger is als hij komt te overlijden.
Vier maanden na het sluiten van de polis wordt Rijsdijk volgens afspraak in zijn woning mishandeld met de uiteindelijke bedoeling aanspraak te maken op de verzekering. Wat hij niet weet is dat er andere plannen zijn gemaakt om de verzekering op te lichten. Hij moet sterven zodat zijn compagnon het geld kan opstrijken.
Volgens justitie gaat het om een ‘enorm geldbedrag’ waarvan de hoogte niet genoemd wordt. Momenteel zitten nog twee van de vier aangehouden mannen in voorarrest. Eind deze week verschijnen de twee hoofdverdachten in een pro formazitting voor de rechtbank.
Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt nog of de mannen bij meer gevallen van verzekeringsfraude zijn betrokken.
(AD, pag. 10)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
AFM ziet meer ruimte voor innovatie in dienstverlening
(Telegraaf, pag. 17)
Intermediair wil van ASR miljoenen aan compensatie
(Telegraaf, pag. 17)
Philips deelt pensioenrisico met medewerkers
(Telegraaf, pag. 17)
KPMG: weinig vertrouwen in banken
(Telegraaf, pag. 17)
‘Inkomen van financiële tussenpersoon is in vier jaar tijd gehalveerd’
(FD, pag. 9)
Pensioenreus stopt beleggen in tabak
(AD, pag. 17)
Eigen bijdrage huizenkopers is funest
(Volkskrant, pag. 26)

Reageer op dit artikel