nieuws

Zorgverzekeraars kunnen 3 à 4 miljard euro terugvorderen bij ziekenhuizen

Archief

Ongeveer tien procent van alle ziekenhuisnota’s is niet volledig naar waarheid ingevuld en soms zelfs geheel verzonnen. Dat blijkt uit gesprekken tussen de Telegraaf met een groot aantal ingewijden uit de ziekenhuis- en zorgverzekeringswereld. Ziekenhuizen claimen per jaar zeker 3 à 4 miljard euro te veel bij zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars kunnen 3 à 4 miljard euro terugvorderen bij ziekenhuizen

De onterechte declaratie zijn heel divers. Rekeningen voor niet uigevoerde handelingen, declaraties twee keer indienen, gynaecologen die bevallingen declareren die ze door verloskundigen laten doen en behandelaars als fysiotherapeuten en psychologen die soms duizenden euro’s incasseren voor slechts enkele sessies. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. De lijst in de Telegraaf van maandag bevat nog een veelvoud aan andere manieren van gesjoemel met declaraties. De Nederlandse Zorgautoriteit zegt in het artikel dat zorgverzekeraars hun fraudebeleid verder moeten aanscherpen. De NZa ziet op dit punt wel verbetering, maar naar de maatstaven van de toezichthouder zit de vaart er nog niet voldoende in.
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Discussie rond de vermeende complexiteit en hoge kosten van Blok-hypotheek is triviaal
(FD Opinie, pag. 9)
 
Twijfel rond duohypotheek begrijpelijk
(FD Opinie, pag. 9)
 
Verzekeraars fel tegen ingreep pensioensparen
(FD, pag. 14)
 

Reageer op dit artikel