nieuws

Financiële bedrijven zetten mes in Nederlandse banen

Archief

Terwijl het totaal aantal banen in Nederland in de afgelopen periode licht is toegenomen, van 7,76 miljoen naar 7,85 miljoen, is het aantal banen in de financiële sector hard gedaald. Sinds het hoogtepunt in de afgelopen vijf jaar is de werkgelegenheid in Nederland met 18,5% afgenomen. Dit meldt het FD vandaag na een inventarisatie van de jaarverslagen van twaalf bedrijven met het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

Financiële bedrijven zetten mes in Nederlandse banen

Ook financiële bedrijven met een hoofdkantoor elders hebben flink gesnoeid, zoals Rabobank en Achmea. Bestuursvoorzitter Piet Moerland van Rabobank liet dit weekend in een interview in De Telegraaf weten dat zijn bank de komende jaren achtduizend arbeidsplaatsen schrapt. Eerder dit jaar had de bank het over een banenverlies van zesduizend. Het aantal kantoren in het land gaat van ruim achthonderd terug naar onder de vijfhonderd.
Experts denken dat de afname in de financiële sector nog niet ten einde is. ‘We zijn nu 20% tot 30% van de werkgelegenheid kwijt’, zegt Carla Kiburg van FNV Finance. Bij de banken is al 20% van de banen verdwenen De verwachting is dat in totaal de helft van de banen bij banken verdwijnen.
(FD, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Plan: voor iedereen eigen pensioenspaarrekening
(AD, pag. 9)
 
Jeugd komt met oudedagsplan
(Trouw, pag. 13)
 
17 mensen weg bij SNS na integriteitsonderzoek
(AD, pag. 37)
 
Integriteitsonderzoek kost 17 SNS’ers hun baan
(VK, pag. 22)
 
De hypotheek als probleem
(VK Eigen Geld, pag. 30 en 31)
 
Opleidingen voor vastgoedprofessionals en makelaars stromen leeg
(FD, pag. 11)

Reageer op dit artikel