nieuws

Dijsselbloem: beloning top ING kan omlaag

Archief

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt dat de beloning van de top van ING omlaag kan, terwijl de commissarissen van het concern eerder dit jaar hadden laten weten dat de beloning omhoog moet. Dit heeft Dijsselbloem geschreven in antwoord op Kamervragen van Aukje de Vries (VVD).

Dijsselbloem: beloning top ING kan omlaag

De Vries had de vragen gesteld naar aanleiding van het jaarverlsag van ING. Hierin stond dat de beloning van de ING-top ver beneden het marktgemiddelde ligt. Dit zou op termijn voor problemen kunnen zorgen doordat bekwame bestuurders in de toekomst niet voor ING kiezen.
Dijsselbloem erkent dat de beloning van de top van ING onder die van de door ING zelf vastgestelde Europese ‘peer group’ ligt. ‘Desondanks ben ik van mening dat ook bij ING de beloningen omlaag kunnen gelet op de uitdagingen in de financiële sector’, schrijft de minister. Ook schrijft hij dat het in algemene zin wel klopt dat beloningen van bestuurders onder het Europese gemiddelde liggen. Dit betekent echter niet dat de beloningen in Nederland omhoog moeten.’ Omdat de financiële sector voor grote uitdagingen staat, past volgens Dijsselbloem een versobering van de arbeidsvoorwaarden, ‘zowel voor de top als de rest van een onderneming’.
De uitspraken van Dijsselbloem komen op het moment dat ING en Financiën gesprekken voeren over afbouw van een deel van de staatssteun. De bank wil af van deze steun. Volgens ING moet de steun niet langer duren dan noodzakelijk. Zo lang de staatssteun duurt, heeft de overheid grip op het beloningsbeleid.
(FD, pag. 14)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
‘Geen hoger slaris ING-top’
(AD, pag. 10)
 
Dijsselbloem voor lagere lonen bij ING
(Volkskrant, pag. 23)
 
Dirk Scheringa zoekt nieuwe investeerders voor zijn bedrijf
(FD, pag. 15)
 
Mogelijkheid oordeel te negeren maakt van klachtenloket Kifid tandeloze tijger
(FD, pag. 21)
 
Miljoenenclaim SNS voor winkelproject
(AD, pag. 17)
 
SNS claimt 52 miljoen euro van Lips
(Volkskrant, pag. 24)
 
Jongeren: zelf pensioen kiezen
(Volkskrant, pag. 22)
 
Bank mag huis minder snel veilen
(Volkskrant, pag. 23)
 
Jeugd betaalt zich blauw aan autoverzekering
(AD, pag. 17)
 
Vertrouwen in pensioenfonds nadert nul
(Telegraaf, pag.9)
 
Kifid-vonnis handvat massaclaim tegen NN
(Telegraaf, pag.19)
 

Reageer op dit artikel