nieuws

‘Zorgpremie kan met 15 euro omlaag’

Archief

Belangenvereniging voor medici en paramedici, VvAA, stelt dat de maandelijkse premie voor ziektekosten voor elke premiebetaler met 15 euro omlaag kan. Dit kan dankzij de enorme winststijging van de ziektenkostenverzekeraars die volgens een prognose van De Nederlandsche Bank over 2012 uitkomt op zeker 1,4 miljard euro.

‘Zorgpremie kan met 15 euro omlaag’

De verzekeraars profiteren van de prijsdaling van medicijnen en van scherpere inkoop van zorg. Ook met beleggingen wordt door de instellingen veel verdiend. Sinds vorig jaar moeten de verzekeraars van De Nederlandsche Bank 11 in plaats van 9 procent van hun vermogen als reserve aanhouden. Omdat de reserves inmiddels hoog genoeg zijn om eventuele tegenvallers te verwerken zouden verzekeraars het zich kunnen veroorloven die winst ten goede te laten komen van premieverlaging, aldus Edwin Brugman, directeur kennismanagement van VvAA.
Vorige week publiceerde VvAA een rapport over de financiële positie van zorgverzekeraars. De uitgaven van zorgverzekeraars zijn volgens VvAA moeilijk te controleren. Er worden hoge reclame- en marketingkosten gemaakt op verzekerden te laten overstappen terwijl van concurrentie nauwelijks sprake lijkt te zijn.
In de Tweede Kamer zijn vrijwel alle partijen voorstander van het inzetten van de winsten voor premieverlaging.
(Volkskrant, pag. 2)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Amerikaanse verzekeringstak ING gaat in mei naar de beurs
(Volkskrant, pag. 26)
ING begint beursgang Amerikaanse verzekeraar met minderheidsbelang
(FD, pag. 14)
Amerikaanse dochter moet ING 1,5 miljard opleveren
(Trouw, pag. 15)
De leeuw verhuist naar Wall Street
(NRC, pag. 21)
Huiseigenaar betaalt extra voor bankbuffer
(Telegraaf, pag. 1)
Pensioenreus gaat jaar goed van start
(Telegraaf, pag. 25)
Pensioen overzetten weer mogelijk bij ABP
(FD, pag. 1)
Vaker dan ooit wisselen van zorgverzekeraar
(Trouw, pag. 9)

Reageer op dit artikel