nieuws

Rabobank: ING kan jaar eerder de steun aflossen

Archief

Ingewijden hebben aan het ANP gemeld dat ING van plan is zijn Amerikaanse pensioen- en levensverzekeringsbedrijf donderdag naar de beurs te brengen. Vorige week maakte ING bekend dat het mikt op een opbrengst van $1,4 tot $1,5 miljard voor 25% van de aandelen in ING U.S. De definitieve uitgifteprijs wordt woensdag vastgesteld.

Rabobank: ING kan jaar eerder de steun aflossen

In een uitgebreide analyse van bankverzekeraar ING stelt Rabobank dat het concern waarschijnlijk een jaar eerder dan gepland de resterende staatssteun kan aflossen. Volgens Rabobank-analist Cor Kluis moet ING mede door de Amerikaanse beursgang al medio 2014 in staat zijn alle resterende schuld aan de staat en de holding af te betalen en tegelijk een gezonde kernkapitaalratio van 10% in stand te houden.
ING zit in de eindfase van een omvangrijk en complex herstructureringsproces dat is ingezet onder dwang van de Europese Commissie (EC) die een opsplitsing en afslanking van het concern als voorwaarde stelde voor de in 2009 ontvangen staatssteun.
Rabobank-analist Kluis heeft nu alle reeds gerealiseerde opbrengsten van desinvesteringen opgeteld en een inschatting gemaakt op basis van openbaar beschikbare marktinformatie van de nog te verkopen delen en de opbrengst van de beursgang van ING U.S.
(Telegraaf, pag. 25)
 
Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:
Hoofdpijndossiers eisen nieuw slachtoffer in top Rabobank
(FD, pag. 1)
 
Fortis verkoopt ‘bad bank’ aan Amerikanen
(Volkskrant, pag. 19)
 
Hypotheekshop naar Amerikaanse firma
(FD, pag. 3)

Reageer op dit artikel