nieuws

Harde ruzie splijt bestuur Rabobank

Archief

Harde ruzie splijt bestuur Rabobank

In de raad van bestuur van Rabobank is een ernstige ruzie ontstaan tussen voorzitter Piet Moerland en financieel bestuurder Bert Bruggink. Het FD heeft van diverse anonieme bronnen gehoord dat de verhoudingen zijn verzuurd door het ontslag eind januari van bestuurslid Gerlinde Silvis.

Aanleiding voor de ruzie is dat Moerland andere bestuursleden niet heeft betrokken bij het besluit Silvis weg te sturen. Bruggink is daar woedend over. Bestuursvoorzitter Piet Moerland en voorzitter Lense Koopmans van de raad van commissarissen hebben volgens bronnen de leiding gehad in het aftreden van Silvis.
Bij de lokale banken, die het uiteindelijk voor het zeggen hebben binnen de coöperatie, is de zorg groot over de ruzie tussen de twee belangrijkste bestuurders. De bank staat voor een aantal grote strategische uitdagingen, waaronder een ingrijpende sanering en het voldoen aan strengere kapitaaleisen.
De oorzaak van het meningsverschil zou volgens de bronnen van het FD verder gaan dan alleen het vertrek van Silvis en verband houden met de druk op Rabobank. De Libor-affaire speelt daarbij een grote rol. Toezichthouders onderzoeken de rol van Rabo bij het manipuleren met dit belangrijke rentetarief.
(FD, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Ook SNS Bank verloor greep op transacties
(VK, pag. 20)

Reageer op dit artikel