nieuws

Uitbreiding van nieuwe wettelijke zorgplicht voor financiële sector noodzakelijk

Archief

Henk Nijboer, woordvoerder Financiën voor de PvdA in de Tweede Kamer, schrijft in een artikel in FD dat naast consumenten ook bedrijven en instellingen onder zorgplicht moeten vallen.

Uitbreiding van nieuwe wettelijke zorgplicht voor financiële sector noodzakelijk

Hij zegt dat het regeerakkoord Rutte- Samsom het eerste in zijn soort is met speciale aandacht voor de financiële sector.
Niet ten onrechte, zo hebben we met de nationalisatie van SNS weer kunnen zien. Een minder bekend onderdeel van de agenda voor de financiële sector is de wettelijke verankering van de zorgplicht van banken en andere financiële instellingen. Zonder voldoende kennis en begeleiding kan een klant vaak geen goede keuze maken. Het antwoord is een nieuwe wettelijke verankering van de zorgplicht voor consumenten van financiële instellingen. Binnenkort komt minister Dijsselbloem daartoe met een wetsvoorstel. Die versterkte zorgplicht gaat er komen, maar wat mij betreft gaan de voornemens in het regeerakkoord niet ver genoeg.
Want niet alleen consumenten, ook scholen, ziekenhuizen, woningcorporaties, zzp-ers en het mkb zouden eronder moeten vallen. Nu worden zij nog geclassificeerd als een professionele partij, terwijl het ook hen vaak ontbreekt aan specialistische financiële kennis. Kan je van de bakker op de hoek verwachten dat hij voldoende verstand heeft van lijfrenteproducten?
(Lees het hele artikel in FD, Opinie, pag. 15)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
API komt laat,maar niet als mosterd na de maaltijd
(FD, Pag.15)
Pensioengeld alleen redt de bouw niet
(FD, Pag. 17)
Bouwfondsbaas woonde in bij Endstra en vestigde zijn privébedrijfje bij Hummel
(FD, Pag. 23)
Onderzoek rol DNB bij fraude Bouwfonds
(Volkskrant, pag. 21)
Bank moet achterstand bij hypotheek aanpakken
(Trouw, pag. 14)
AFM: betalingsachterstand bij hypotheken sneller aanpakken
(AD, pag. 19)
Verzekeraars geven niet thuis bij leegstaand pand
(Telegraaf, pag. 22)
Verzekeraar gestraft om misleidende polis
(Telegraaf, pag. 9)

Reageer op dit artikel