nieuws

‘Lagere premie bij gezond leven’

Archief

Mensen met een gezonde leefstijl moeten korting krijgen op hun ziektekostenverzekering. Daarvoor zouden ze bijvoorbeeld jaarlijks een conditietest kunnen doen. Dit meldt de Volkskrant vandaag op basis van een rapport van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg.

‘Lagere premie bij gezond leven’

In het rapport ‘Het belang van wederkerigheid’ stelt de raad dat zonder  zo’n beloning gezond levende mensen steeds minder bereid zullen zijn te betalen voor de ziektekosten van mensen die roken, te dik zijn, te veel drinken of te weinig bewegen. Tweederde van de Nederlanders heeft een collectieve ziektekostenverzekering, bijvoorbeeld via hun bedrijf. De korting die ze daarvoor krijgen, kan afhankelijk gemaakt worden van hun leefstijl, aldus de raad. (Volkskrant, pag. 2)
Overig verzekeringsnieuws in de dagbladen:
‘Pensioengeld steken in huizen’
(AD, pag. 17)

Weer topman SNS vast voor fraude
(Telegraaf, pag. 1)

Hypotheekplan valt in goede aarde
(Telegraaf, pag. 3)

Hypotheekrente kan fors omlaag met plan
(Telegraaf, pag. 23)

Opnieuw aanhouding in fiasco SNS
(Volkskrant, pag. 22)

Meer pensioengeld in hypotheken
(Volkskrant, pag. 23)
 
 

Reageer op dit artikel