nieuws

Claim treft Loek Hermans in ondergang Meavita

Archief

De top van het voormalige Meavita is door Abvakabo FNV maandag hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de ondergang van het thuiszorgconcern, vier jaar geleden. Elf directeuren en toezichthouders, onder wie Adfiz-voorzitter Loek Hermans, wacht een een claim voor de schade van het faillissement van Meavita. Dit vakbond meldt dit in de Volkskrant naar aanleiding van het uitlekken van een rapport over de kwestie.

Claim treft Loek Hermans in ondergang Meavita

Meavita ontstond in 2007 uit een fusie van vier zorginstellingen in onder meer Groningen en Den Haag. Bij de ondergang twee jaar later telde Meavita 20.000 werknemers en 100.000 cliënten, bij een omzet van € 0,5 mld. Abvakabo FNV meldde destijds al dat het concern door wanbeleid ten onder ging. Een conceptrapport in opdracht van de Ondernemingskamer dat nu is verschenen, bevestigt volgens de bond dat beeld. Volgens de onderzoekers handelde de top van Meavita ‘riskant, ongeloofwaardig en onbegrijpelijk’.
Meer over dit onderwerp:
Vakbond stelt top Maevita persoonlijk aansprakelijk
(Volkskrant, pag 2)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

Achmea wil dure zorg ziekenhuis ‘afstraffen’
(Telegraaf, pag. 3)

Sparen is populairder dan ooit
(Volkskrant, pag 19)
 
Pensioenfondsen staan er beter voor
(Volkskrant, pag 18)
 
Britse banken lenen minder uit
(Volkskrant, pag 20)
 
Woede om miljoenenbonussen bij witwassende Britse bank HSBC
(Volkskrant, pag 24)

Amerikaanse fraudezaak krijgt staartje
(Telegraaf, pag. 30)

‘Weinig markt Blok-hypotheek’
(Telegraaf, pag. 31)

Aandeelhouders SNS grijpen mis
(Telegraaf, pag. 33)

‘SNS bood geld om te zwijgen over fraude’
(NRC, pag. 31)

Kamer schrikt van nieuwe SNS-affaire met zwijggeld
(FD, pag. 3)

 

Reageer op dit artikel