nieuws

Afwezigheid van kopstukken ondermijnt hoorzitting SNS

Archief

Doordat de Tweede Kamer verzuimde hoofdrolspelers als Nout Wellink en ex-SNS-topman Sjoerd van Keulen uit te nodigen heeft de dagenlange hoorzitting over de nationalisatie van SNS Reaal weinig opgeleverd.

Afwezigheid van kopstukken ondermijnt hoorzitting SNS

Met de hoorzitting wilde het parlement antwoord op de vraag of er andere oplossingen waren dan de bank-verzekeraar te nationaliseren met 3,8 miljard euro belastinggeld. Ook over de aankoop van Bouwfonds Property Finance moest duidelijkheid komen.
Commissarissen Piero Overmars en Ludo Wijngaarden, die pas in 2010 en 2008 aantraden, waren weinig kritisch op zichzelf evenals de (voormalige) top van De Nederlandse Bank. Destijds konden ze niet weten dat een grote vastgoedportefeuille als die van SNS grote risico’s met zich meebrengt.
Het ontbreken van Nout Wellink, van 1997 tot 2011 president van DNB, verbaasde ook minister Dijsselbloem van Financiën. Hij zei dat Wellink de morele plicht had zich te komen verantwoorden in de hoorzitting bij de Tweede Kamer.
(AD, pag. 21)
 
 
Lees ook:
SNS: geen enkel besef van risico’s
(NRC Weekend, pag. 5)
‘Ik kon het alleen wel af’
(Volkskrant, pag. 22)
‘Risico’s nemen was toen gewoon’
(Trouw, pag. 17)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Megaclaims dreigen voor Aegon
(Telegraaf, zaterdag, pag. 3)
Aegon wacht een reuzenclaim
(Trouw, pag. 12)
Grijp in op hoogte hypotheekrente
(FD, pag. 7)
Van Lanschot duikt diep in de rode cijfers
(Volkskrant, pag. 27)
 

Reageer op dit artikel