nieuws

Veel geld Aegon en ING in kernwapens

Archief

Uit een onderzoek van het bureau Profundo is gebleken dat Aegon en ING in Nederland de financiële ondernemingen zijn die veruit het meeste geld steken in producenten van kernwapens. Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Eerlijke Bankwijzer, bracht aan het licht dat in totaal voor 1,6 miljard euro geïnvesteerd is in kernwapenproducenten door Nederlandse financiële instellingen.

Veel geld Aegon en ING in kernwapens

Door banken is voor 324 miljoen krediet verleend, maar op beleggingsvlak zijn de Nederlandse instellingen veel actiever en hebben ze bij elkaar 1,3 miljard belegd in obligaties en aandelen van deze bedrijven.
Roos Boer van IKV/Pax Christi, een van de deelnemers in de Eerlijke Bankwijzer, verklaart de hoge score bij door de omvang van ING en Aegon ‘Zij hebben wereldwijd activiteiten, dus is de kans groter dat ze in die activiteiten zitten.’
(Volkskrant, pag. 20)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Weer massaontslag ING
(AD, pag. 19)
 
Einde van ‘no cure no pay’ bij Rabobank
(AD, pag. 21)
 
Rabo buigt voor AFM
(Telegraaf, pag. 25)
 
Hypotheekchaos op woningmarkt
(Telegraaf, pag. 1)
 
Miljoenenverlies verzekeraars door EuroPsyche
(Volkskrant, pag. 11)
 
Verzekeraars moeten gedupeerden betalen na nationalisatie SNS
(Volkskrant, pag. 24)
 

Reageer op dit artikel